Sökmotoroptimering för WordPress

Snabb, säker och sökmotoroptimerad WordPress
Sökmotoroptimering är inte ett lager eller ett trick vi lägger på ovanpå en ogenomtänkt hemsida. SEO-tänket flödar naturligt i allt vi gör. WordPress är sökmotoroptimerat i grunden, men det är viktigt att bygga upp sajten på rätt sätt. Vi hjälper dig optimera din sidstruktur och ditt innehåll med beprövade och seriösa metoder.
Sökmotoroptimering Search Console

Sökkonsolen

Verktyget Google Search Console är grundläggande för att optimera indexering av din hemsida. Vi konfigurerar det åt dig.

avancerad sökmotoroptimering WordPress Yoast

Yoast SEO

Troligtvis det populäraste SEO-tillägget för WordPress. Av en god anledning. Vi konfigurerar Yoast SEO för din verksamhet.

avancerad sökmotoroptimering Göteborg Analytics logo

Analytics

Ett av de viktigaste verktygen för att analysera besöksstatistik på din sajt. Vi integrerar Analytics med din sajt.

Grunden för all SEO 

Sökordsplanering

Allt arbete med sökmotoroptimering börjar med att ta fram sökorden som man vill optimera en hemsida för, det vill säga vilka sökord användare ska skriva in i sökmotorerna för att hitta just dig. I själva verket bör det vara det första man gör när man skapar en ny webbsajt.

Vi tar fram relevanta sökord för din verksamhet som folk söker på. Det är ju ingen idé att optimera för sökord som ingen nånsin skriver in i ett sökfält. Därför behövs research. Beställer du vårt SEO-paket i samband med ett webbsajt-paket så är detta det första vi gör, innan vi ens påbörjar något designarbete.

sökmotoroptimering-seo-sökordsplanering
sökmotoroptimering-seo-sidstruktur

SEO-strategi

Sajtstruktur och innehåll

Utan en strategi för SEO-arbetet blir det inte bra alls. Redan från början bör man ha klart för sig hur sajten ska vara uppbyggd, så att man inte behöver strukturera om senare. Grunden för denna plan är den research man gjort och de sökord man tagit fram i sökordsplaneringen.

Det finns många saker man bör ha i åtanke: Vilket innehåll och vilka sökord är viktigast? Hur platt eller djup blir sajtens hierarkiska struktur? Vilka sökord ska bilda landningssidor eller undersidor och vilken inbördes ordning ska de ha? Vi har flera års erfarenhet av avancerad sökmotoroptimering och hänger med i trenderna så att du slipper tänka på det!

Installation och konfigurering

SEO-verktyg

För att kunna jobba effektivt och kontinuerligt med sökmotoroptimering på din hemsida använder vi oss av flertalet verktyg, alla med sitt eget syfte. Google Search Console är en självklarhet och hjälper oss hålla koll på Googles indexering så att vi snabbt upptäcker om något hindrar sökmotorer från att indexera eller förstå ditt innehåll. Google Analytics ger oss den användardata vi behöver för att förstå hur besökare upplever din webbsajt.

Yoast och WordLift är tillägg i WordPress som bl.a. hjälper oss att skapa SEO-anpassat innehåll. WordLift kostar extra och Yoast har Premium-funktioner som vi kan installera och konfigurera om du så önskar. Förutom dessa har vi en rad andra verktyg till vår hjälp.

On Page SEO

Sökmotoroptimering av innehåll

Vi tillämpar SEO-strategin och optimerar enskilda sidor som landningssidor eller dynamiska sidor som produktsidor, kategorisidor eller blogginlägg så att sökmotorer lätt kan göra bedömningen att innehållet bäst beskriver det givna sökordet eller sökfrasen.

Vi använder oss givetvis av ärliga ”White Hat SEO”-metoder och försöker inte på nåt sätt manipulera sökmotorerna i förhoppning att nå resultat. Vi optimerar minst lika mycket för era användare och kunder som för sökmotorerna, vilket är det absolut bästa och enda smarta sättet att jobba på med sökmotoroptimering. Det gör att besökare får en bra upplevelse av er hemsida och hittar den information eller de produkter eller tjänster de söker.

Uppföljning och förbättring

Kontinuerlig sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering är inte nått man ”pluggar in” en gång och hoppas att kunderna börjar strömma till och konvertera. Även om det initiala arbetet är väldigt viktigt, så är det minst lika viktigt att följa upp resultaten och göra förbättringar efter hand.

I våra hostingpaket Standard och Plus utför vi det här arbetet kontinuerligt och ser till att resultaten förblir goda. Det finns aldrig någon garanti att man hamnar i topp tre på valfritt sökord eller att man behåller sin position för evigt. Det är inte så det funkar. Men sköter man korten rätt och jobbar kontinuerligt och progressivt så har man goda chanser att få en stark konkurrensfördel med sin sökmotoroptimering.