Säkerhet för dig och dina kunder är standard när du har en hemsida hos oss

Snabb, säker och sökmotoroptimerad WordPress
Förutom att kontinuerligt genomföra säkerhetsuppdateringar och övervaka din hemsida, använder vi flertalet beprövade säkerhetslösningar för att hålla din och dina kunders data säker och trygg och skydda mot olika nätangrepp.
WordPress säker hosting

WordPress

Konfigurerar man WordPress rätt och uppdaterar regelbundet är det väldigt säkert. Vi gör detta åt dig i alla paket.

Sökerhet CDN CloudFlare WordPress logo

Cloudflare

Förutom det självklara TLS-certifikatet ("SSL") för att kryptera trafiken, erbjuder Cloudflare en rad olika säkerhetslösningar.

Säkerhet WordPress Detectify logo

Detectify

Detectify är ett skanningsverktyg som "hackar" din hemsida och analyserar vilka sårbarheter som finns.

Varför är säkerhet på din hemsida viktig?

Brister i din hemsidas säkerhet är inget som kostar något för ditt företag förrän det är för sent eller för kostsamt att åtgärda dem. Men om säkerhetshålen utnyttjas och din webbsajt tas över eller infekteras av skadlig kod, kan kostnaden bli hundrafalt gånger större än vad det skulle kostat att arbeta förebyggande med säkerheten.

Inte nog med att er webbsajt går ner eller skrämmer bort besökare så att en viktig kanal för er marknadsföring, försäljning och kundservice försvinner. Ert företags eller era kunders personliga data som lagras i databasen kan stjälas eller blockeras i syfte att kräva en lösensumma, eller så kan ni bli skadeståndsskyldiga gentemot era kunder om ni har brustit i att skydda deras data, som t.ex. lösenord eller postadresser. Förutom detta skadas ert varumärkes goda rykte och det förtroende ni har arbetat med att bygga upp kan ruineras på en dag.

Det är inte ovanligt att WordPress-sajter tas över eller blir infekterade med skadlig kod. Botar skannar ständigt nätet i syfte att hitta säkerhetsbrister som en hackare kan utnyttja. Risken ökar markant om webbsajten inte uppdateras regelbundet eller om det slarvas med konfigurationer och lösenord. Det är i de allra flesta fallen misskötta webbsajter som drabbas. Endast ett SSL-certifikat (ett grönt hänglås i webbläsarens sökruta) är ingen garanti att webbsajten är skyddad. Det är bara en väldigt grundläggande säkerhetsfunktion som hemlighåller datan som skickas mellan din server och besökaren.

Att reparera ett intrång är ofta väldigt tidsödande och svårt. Det kräver mer kunskap och erfarenhet än att jobba förebyggande. Det är för att förebyggande arbete görs rutinmässigt och med gott om tid, medan det ofta är en kamp mot klockan att bekämpa skadlig kod och det är svårt att veta hur stort hotet är, vilken typ av attack det är, eller varifrån den kommer.  Därför är det i längden mer kostsamt att ignorera förebyggande säkerhetsarbete. Man kan se förebyggande säkerhetsarbete som en försäkring, precis som ni försäkrar era lokaler och andra tillgångar.

Content Management System och server

Härdning av WordPress

WordPress är ett av de säkraste systemen som finns i sig självt, men dess popularitet och modularitet gör WordPress-sajter till attraktiva mål för hackare. Det är därför viktigt att man ständigt håller sin sajt uppdaterad och inte installerar opålitliga teman och tillägg. Man bör också säkerhetskopiera sajten regelbundet för att kunna återställa den om det värsta ändå skulle hända. Vi utför det här arbetet åt dig i alla våra hostingpaket.

Man bör dessutom gå igenom installationen och säkra upp den på servernivå, vilket vi gör kontinuerligt i paketen Standard och Plus.

Läs mer om säkerheten i WordPress här.

WordPress säker hosting
Sökerhet CDN CloudFlare WordPress logo

Content Delivery Network

Cloudflare - ett skyddande moln framför din webbsajt

Cloudflare är ett Content Delivery Network (CDN) som inte bara förbättrar din prestanda och säkerhet. De driver aktivt på frågor och standarder som förbättrar säkerhet, integritet och prestanda på internet.

Vi kan inte här nämna alla de fördelarna som Cloudflare ger för din säkerhet. Men för att nämna några: Cloudflare lär sig automatiskt om nya DDoS-attacker med maskininlärning och förhindrar skadlig trafik innan den når din server, skyddar mot olika DNS-attacker och blockerar skadliga botar. Dessa typer av botar kan både sänka din prestanda och vissa ”skannar” nätet efter sårbarheter eller försöker läsa känslig data.

I alla våra hostingpaket ligger din sajt skyddad bakom Cloudflares nätverk. Funktioner som brandvägg (WAF) och ytterligare prestandaförbättringar kan beställas som tillval. Läs mer om säkerhetsfunktioner i Cloudflare här.

Genomsökning för att hitta brister i säkerheten

Detectify - en ständigt uppdaterad säkerhetsskanner

Din WordPress-sajt skannas regelbundet för att upptäcka fler än 1000 sårbarheter, inklusive OWASP Topp 10 och felkonfigurationer i CORS och Amazon S3 Bucket. Läs mer om Detectify. Säkerhetsskanning med Detectify konfigureras och används kontinuerligt i vårt säkerhetsarbete som en del av vårt hostingpaket Plus.

Säkerhet WordPress Detectify logo