WordPress med överlägsen prestanda​

Snabb, säker och sökmotoroptimerad WordPress
Inga flaskhalsar eller fulkod.
Vi använder den bästa tekniken och nyaste programvaran, från SSD-diskar och Nginx till laddning av statiska filer med Cloudflares CDN.
UpCloud Prestanda

UpCloud

Finska UpClouds MaxIOPS-diskar är de snabbaste serverdiskarna i världen. Virtuell servermiljö i molnet är driftsäker och stabil.

Prestanda Nginx WordPress hosting logo

NGINX

Webbservern Nginx är den snabbaste och på marknaden och kan hantera överlägset flest anrop jämfört med t.ex. Apache.

Sökerhet CDN CloudFlare WordPress logo

Cloudflare

Cloudflare är ett CDN (Content Delivery Network) som bl.a. cachar och levererar ditt statiska innehåll närmare användaren.

Varför är prestandan viktig?

Snabb, säker och sökmotoroptimerad WordPress

Syftet med att skaffa en webbsajt, vare sig det är en personlig blogg, företagssajt, eller webbshop, är för att vi vill att besökare ska använda den på något sätt. Det finns många undersökningar som visar att en minskning av laddningstiden på en webbsajt ökar engagemanget med innehållet och gör att besökare stannar kvar längre.

Pinterest ökade sin trafik från sökmotorer och registreringar med 15% när de minskade den uppfattade väntetiden med 40%.

COOK ökade konverteringarna med 7%, minskade avvisningsfrekvensen med 7% och ökade sidvisningar per session med 10% när de minskade den genomsnittliga laddningstiden med 850ms.

BBC förlorade 10% användare för varje sekund som deras webbsajt tog att ladda.

Googles DoubleClick upptäckte att 53% av besökarna som besökte en sida med mobilen lämnade den om det tog mer än 3 sekunder att ladda den.

Det har visat sig att långsamma sajter har en negativ effekt på intäkter och vice versa. Här är några exempel på detta:

För Mobify innebar varje minskning av laddningstiden med 100ms en 1,11% ökning av konverteringarna, vilket innebar en ökning av intäkterna med 380 000 dollar.

När AutoAnything minskade sidladdningstiden med hälften märkte de att föräljningen ökade med 12-13%.

Du kan beräkna hur laddningstiden påverkar dina intäkter med Googles kalkylator.

 

När man går in på en webbadress går det en viss tid innan innehållet börjar dyka upp. Under den tiden upplever besökaren ingenting och kan inte ta till sig någon information. Att behöva vänta på att innehåll laddas blir mer och mer frustrerande ju längre tid det tar, och leder till en dålig användarupplevelse. Användare som har en dålig upplevelse av din sajt riskerar också att få en dålig upplevelse av ditt företag eller varumärke.

Det kan också leda till att användare upplever problem med att utföra uppgifter eller ta till sig information på din webbsajt.

En tung sajt med stora filer och bilder som ska laddas ner innebär en större kostnad i mobildata, speciellt för mobilanvändare. Om du betalar för trafiken till och från din webbsajt innebär en ökad bandbredd också en ökad kostnad för driften av den.

Det kan också vara avgörande för användare att snabbt kunna få tillgång till viktig information på din webbsajt i en brådskande situation, särskilt om det rör sig om onlinetjänster som ger information om hälsa, sjukvård och säkerhet.

Hur optimerar vi prestandan?

Snabb, säker och sökmotoroptimerad WordPress

Lagring och servrar

UpCloud MaxIOPS

UpClouds egna MaxIOPS-teknologi har visat sig betydligt snabbare än vanliga SSD-diskar i flera tester. Dessutom garanterar UpCloud 100% upptid på servern, vilket vi också gör. Förutom MaxIOPS-diskarna ger UpCloud bl.a. dessa fördelar:

  • Nätverk med InfiniBand-teknologi, en nätverksprestanda som de flesta superdatorer använder sig av.
  • Schemalagda säkerhetskopieringar av servern med blixtsnabb återställning vid behov.
  • Privat nät för säker kommunikation mellan servrar, t.ex. databasserver och webbserver.
  • UpCloud är ett företag registrerat i Finland och all data lagras därför enligt EU-lag.

Kan du hantera en server själv och vill testa UpClouds prestanda? UpCloud erbjuder en gratis provperiod för den som vill testa. Registrera ett konto via den här länken så får du dessutom 25$ att komma igång med!

Webbserver

NGINX

NGINX är en nyare webbserver än den traditionella Apache. Den kan hantera betydligt mycket mer trafik, svarar snabbare och konsumerar mindre minne.

Extern databasserver

Percona MySQL

Percona är ett alternativ till MySQL, som WordPress använder som databas. Den är helt kompatibel med WordPress men mycket snabbare och stabilare!

Alla hemsidor hos oss gör databasanrop mot en extern Percona databasserver i det privata nätverket. Det finns flera fördelar med det:

  • Det gör att MySQL inte tar resurser från webbservern som kör PHP-koden. Då kan NGINX och PHP använda alla tillgängliga resurser för att generera dynamiskt innehåll så snabbt som möjligt.
  • På samma sätt kan MySQL använda sig av alla resurser på den egna servern och göra databassökningar optimalt.
  • Om webbservern blir överbelastad med trafik kraschar inte databasen utan tuffar på som vanligt. Det enda som händer är att sajten tillfälligt blir långsam, men den kommer inte att gå ner så att den måste startas om.
  • Servermiljöerna kan optimeras för antingen PHP eller MySQL; man behöver inte kompromissa.

Programmeringsspråk

PHP 7.3

PHP är språket som WordPress är byggt på och är det mest använda programmeringsspråket för webbsidor. Det har inte den bästa prestandan, men vi ser till att din sajt går på den senaste versionen. Att uppgradera till den nyaste versionen gör stor skillnad i prestandan. Vi sköter uppdateringarna åt dig när nya versioner släpps.

Content Delivery Network (CDN)

Cloudflare

Det finns en rad prestandafördelar med att använda sig av ett CDN, särskilt om man har en internationell hemsida med trafik från hela världen. Ett Content Delivery Network är precis som det låter ett nätverk av servrar över hela världen som levererar statiskt innehåll. I första hand är det CSS-filer, JavaScript-filer och bilder det rör sig om när vi talar om webbsajter.

Din hemsidas statiska filer har en betydligt kortare väg till slutanvändaren, vilket förbättrar laddningstid och påfrestning på servern. Förutom detta möjliggör Cloudflare ett av de snabbaste globala nätverken för din trafik, automatisk minifiering av filer, HTTP/2 med Server Push och många andra smarta funktioner. Läs mer om Cloudflares prestandafunktioner här. Vi konfigurerar Cloudflare i alla paket så att du slipper tänka på det.

Uppdatering av mjukvara

Kontinuerliga uppdateringar

Vi håller alla servrar uppdaterade så att de har den senaste stabila versionen av t.ex. Linux (vi använder Ubuntu), NGINX och PHP. Ofta innebär det förbättringar i prestanda och inte minst säkerhet.

I alla hostingpaket uppdaterar vi WordPress och alla tillägg minst en gång i månaden. Detta är väldigt viktigt för säkerheten, men ofta är det buggfixar som förbättrar prestanda eller användarvänlighet.

I våra hostingpaket Standard och Plus ser vi också till att kontrollera att det inte finns buggar och varningar i WordPress-koden och rensar bort skräp, överflödig funktionalitet eller annat som kan försämra prestandan på din hemsida.

Resultatet?

Snabb, säker och sökmotoroptimerad WordPress
Vi testade vår egen webbsajt som är hostad med en motsvarighet av vårt budgetpaket.
Alla tester är genomförda med en simulering av 3G, en äldre generations mobil nätverksstandard som i princip inte används i Sverige längre.
Det är ändå vanligt att man genomför tester i denna hastighet.